САП скерувала до суду обвинувачення щодо ще двох підозрюваних у «газовій справі».

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура 27 квітня 2018 року за результатами досудового розслідування НАБУ скерувала до Печерського районного суду міста Києва обвинувальний акт щодо двох осіб, задіяних, на думку сторони обвинувачення, у так званій «газовій справі», інформує прес-служба САП.

 

Після перших затримань фігурантів «газової справи» у червні 2016 року обвинувачені перебували в розшуку й переховувалися від слідства, але зрештою були відшукані та затримані восени 2017-го, ідеться в повідомленні.

 

Згідно з обвинувальним актом, вказані особи займали посади директорів товариств – переможців аукціонів із продажу природного газу за заниженими цінами, що у подальшому реалізовували газ вже за ринковими цінами та вчиняли дії з легалізації отриманих у такий спосіб прибутків.

 

«Обвинуваченим інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст.255, ч. 5 ст.191, ч.2 ст.205, ч.2 ст.366, ч.3 ст.209 Кримінального кодексу України, вчинених у складі злочинної організації (участь в злочинній організації та вчинюваних нею злочинах, співучасть у легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом; привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; фіктивне підприємництво; службове підроблення)», – зазначили в САП.

 

Щодо одного з обвинувачених обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави, до другої особи застосовано запобіжний захід у вигляді застави, яку останній вніс як альтернативу триманню під вартою у розмірі, визначеному слідчим суддею Солом’янського районного суду.

04.05.2018