Луценко хоче розслідувати справу Манафорта спільно з ФБР.

 

Генеральна прокуратура України планує об'єднати зусилля з ФБР в розслідуванні справи колишнього глави виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта, заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю агентству Reuters в Лондоні, передає Укрінформ.

 

Відповідаючи на запитання про прогрес у розслідуванні в Україні щодо Манафорта, Юрій Луценко сказав, що восени ФБР повідомило про власне розслідування і не змогло надати інформацію на цьому етапі.

 

«М'яч на боці США... (Ми) не можемо завершити наше розслідування без їх результатів, тому що нам потрібна інформація. Я маю намір вести переговори з офіційними особами ФБР і буду говорити про спільну групу з ними з розслідування», — сказав він.

 

Як повідомляв Z, після того, як в американській The New York Times з’явилась інформація про те, що ГПУ блокує розслідування справи Пола Манафорта, заступник генпрокурора Євген Єнін повідомив, що спецпрокурор ФБР Роберт Мюллер не звертався до Генпрокуратури України по допомогу у розслідуванні цієї справи. Він додав, що публікація в ЗМІ могла з’явитися через помилку в перекладі.

03.05.2018