Суд продовжив допит свідків у справі про держзраду Віктора Януковича.

 

Суд у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича ухвалив продовжити допит свідків зі сторони захисту. Таке рішення оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє Укрінформ.

 

«Суд, порадившись на місці, ухвалив поновити з'ясування обставин справи лише шляхом допиту тих свідків, явку яких на судове засідання забезпечила сторона захисту», – зазначив суддя.

 

На початку вчорашнього судового засідання адвокат Віталій Сердюк заявив клопотання про повернення до допиту свідків. Він зазначив, що суд не може переходити до стадії дебатів, доки не досліджені всі докази і не допитані 14 свідків від захисту.

 

Після короткої перерви у суді має надати свідчення представник служби охорони екс-президента в резиденції «Межигір'я».

 

19 квітня після допиту екс-начальника Генштабу ЗСУ Юрія Ільїна і розгляду клопотань захисту оголосив про перехід до стадії судових дебатів.

 

Водночас адвокати Януковича висловили протест проти такого рішення суду і залишили залу судових засідань, таким чином зірвавши початок проведення судових дебатів. Суддя Владислав Дев'ятко тоді перервав виступ прокурора і оголосив перерву до 3 травня.

 

Як повідомляють Українські новини, нині за допомогою відеозв’язку з окупованим Росією Кримом допитають активіста Антимайдану Юрія Нікіфорова; завтра, 4 травня, таким же чином хочуть допитати особистого охоронця Віктора Януковича Дмитра Іванцова, а 15 травня – колишнього командувача внутрішніх військ Станіслава Шуляка. На цьому наполягає захист.

03.05.2018