На голову осередку "Правого сектора" вчинили замах.

 

В Одесі скоїли збройний напад на громадського активіста, екс-керівника місцевого “Правого сектора” Сергія Стерненка. Зловмисник вистрілив у чоловіка ззаду з травматичної зброї – Стерненко власноруч його схопив.

 

“Напав біля будинку. Вистрілив мені в потилицю. Вдалось затримати”, – написав Стерненко на своїй сторінці у Facebook, виклавши відео, зняте під час затримання нападника.

 

У потерпілого – поранення шиї від гумової кулі.

 

Сергій розповів, що сам наздогнав і повалив нападника, а потім перехожі допомогли затримати кривдника.

 

Стерненко також говорить, що нападник намагався стріляти у перехожих.

 

За фактом нападу розпочато кримінальне провадження за статтею про замах на умисне вбивство. Як повідомив начальник поліції Одещини Дмитро Головін, затримано двох осіб. “Першого – недалеко від місця скоєння злочину, другого – за орієнтуванням... Також виявлено транспортний засіб, яким імовірно пересувалися злочинці", – написав Головін на своїй сторінці у Facebook.

 

Видання "Новинарня" нагадує, що 7 лютого на Сергія Стерненка вже нападали – його побили биткою біля власного будинку. Активіст звинувачував у нападі міського голову Геннадія Труханова.

 

Також Стерненка підозрюють у вчиненні нападу на начальника одеської поліції Дмитра Головіна під час протестів проти забудови у Міському саду Одеси.

 

25 листопада суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внести заставу в сумі 608 тисяч гривень, яка і вніс голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов. 14 грудня 2017 року Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід для Стерненка у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб.

 

Стерненка підозрюють у збуті наркотиків. Активіст зазначив, що злочин, у скоєнні якого його підозрюють, датується 2014 роком, а провадження проти нього відкрили 29 листопада 2017 року. Згідно з інформацією місцевих медій, ідеться, ймовірно, про справу, розпочату 28 лютого 2014 року за фактом торгівлі курильними сумішами в мережі магазинів для риболовлі “Поплавок”.

 

01.05.2018