Місто прийматиме перший форум молодіжних лідерів і душпастирств католицьких Церков.

 

З 8 до 10 червня у Львові триватиме перший Всеукраїнський форум молодіжних лідерів і душпастирств католицьких Церков східного й західного обрядів. Мета заходу – розвиток роботи з молоддю РКЦ та УГКЦ, інформує Католицький медіа-центр.

 

У рамках підготовки до XV Синоду єпископів під гаслом «Молодь, віра та розпізнання покликання», що відбудеться в Римі у жовтні 2018 року, Комісії у справах душпастирства молоді РКЦ та УГКЦ в Україні ініціювали проведення спільного форуму, присвяченого проблемам молодіжного служіння в Церкві.

 

У заході запланована участь близько 100 осіб, відповідальних за душпастирство молоді в католицьких дієцезіях і єпархіях, лідерів молодіжних рухів в Україні (духовних осіб і світських).


Програма форуму міститиме панельні дискусії «Якою є молодь, її потреби та очікування» та «Як Церква на ці потреби і очікування може відповісти», модераторами яких будуть відомий богослов, соціолог, тренер, громадський діяч Олександр Доброєр та о. Микола Мишовський, головний редактор часопису «CREDO».

 

Крім того, відбудуться спільна зустріч Комісій у справах душпастирства молоді РКЦ та УГКЦ, меси у центральних католицьких храмах Львова, багато спілкування в малих групах, зустріч із єпископами обох обрядів, а також «Ярмарок організацій та рухів», під час якого учасники представлять свій досвід.
 

Організатори сподіваються, що захід стане щорічним і дозволить налагодити міцну співпрацю між молодіжними рухами та душпастирями, зробити роботу з молоддю в католицькій Церкві України ефективнішою та більш плідною.

01.05.2018