На горі Захар Беркут спалахнула пожежа: туристів довелось евакуювати.

 

Пожежу сухостою, що спалахнула 29 квітня на горі Захар Беркут у селі Волосянка на Сколівщині, ліквідовували 96 рятувальників та 9 одиниць спецтехніки, інформує прес-служба ГУ ДСНС у Львівській області.

 

«Рятувальники, оперативно прибувши до місця пожежі, почали ліквідовувати займання та евакуйовувати туристів з гори. Через неможливий спуск на підйомнику Славська, пошукова рятувальна група виводила людей безпечними шляхами, також автомобілем оперативно-рятувальної групи "Mitsubishi L200" було вивезено з гори дітей та жінок. Загалом евакуйовано 71 туриста, з яких 46 спустилися самостійно», – ідеться в повідомленні.

 

Складність полягала в тому, що через особливості ландшафту було неможливо доїхати пожежною технікою, рятувальникам довелося ліквідовувати займання ручними хлопавками. Окрім цього, вогнеборці під’єднали 2 мотопомпи, аби здійснювати перекачування води із місцевого потічка.

 

Пожежу локалізували о 20:18 та повністю ліквідували о 21:36. Загалом було залучено 96 рятувальників та 9 одиниць спецтехніки.

01.05.2018