Бібліотеки області отримають перші 6 томів зібрання творів Романа Іваничука.

 

Сьогодні, 27 квітня, у Львові представили 6 перших томів із запланованого 20-томника творів Романа Іваничука, що побачили світ у видавництві «Фоліо», передає ЗіК.

 

Директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Мирослава Туркало розповіла, що під час минулого Форуму видавців у Львові разом з Олександром Красовецьким (директором харківського видавництва «Фоліо») вони задумали 20-томне видання творів письменника Романа Іваничука.

 

«Ми говорили про те, що це правильна місія, і важливо, щоб ці книги потрапили в бібліотеки Львівщини. На сьогодні вже видано 6 томів. В рамках конкурсної програми розвитку культури Львівщини ми закупили 798 примірників для поповнення бібліотечних фондів. Ці шеститомники потраплять не лише до бібліотек Львова, а й районів Львівщини (по 5 комплектів), міст обласного значення (по одному комплекту), до центральних бібліотек територіальних громад Львівщини», – зазначила Мирослава Туркало.

 

У цей шеститомник увійшли оповідання раннього періоду (у перших трьох томах), а також найвідоміші історичні романи Романа Іваничука – «Черлене вино», «Мальви» та ін.

 

Директор харківського видавництва «Фоліо» Олександр Красовецький передбачає, що 20-томник може перерости у 28-томник.

 

«Публіцистичні твори, спогади, твори, написані в останній рік життя, ще не видані, але вони побачать світ найближчим часом», – додв він.

27.04.2018