Екс-голову ДСНС не пропустили на робоче місце.

 

Екс-голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський, котрого в четвер суд поновив на посаді, прийшов до будівлі ДСНС у спробах потрапити на робоче місце.

 

Про це повідомила аґенція "Укрінформ".

 

Представник апарату зазначив у розмові з Бочковським та його адвокатом, що “наразі немає рішення про допуск” Бочковського до адмінбудівлі ДСНС.

 

Відповідаючи на запитання, коли можна очікувати такого рішення, посадовець відповів, що “треба почекати” і “все залежить від керівництва”.

 

Представник кадрового апарату ДСНС пояснив, що дозволом на допуск до адміністративної будівлі для Бочковського може бути лише належне рішення уряду.

 

Натомість адвокат екс-голови ДСНС Ігор Федоренко заявив, що для допуску до роботи достатньо судового рішення.

 

“Воно (рішення суду, – Z) захищає його і поновлює його трудові права. Він має виходити на роботу. Він має бути забезпечений своєю роботою і він має отримувати за неї заробітну плату відсьогодні і компенсацію за ті дні, які він вимушено не був допущений до роботи”, – сказав адвокат.

 

Він склав акт про недопуск Бочковського на роботу і пообіцяв подати його до поліції.

 

Водночас Федоренко наголосив, що судова ухвала зобов’язує пропустити на робоче місце Бочковського, а питання про поновлення його на посаді голови мають вирішувати пізніше.

 

“Питання організаційного розподілу вирішують в робочому порядку після того, як особа допущена до роботи і прийшла на робоче місце”, – пояснив адвокат.

 

26 квітня Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про звільнення Сергія Бочковського з посади голови Державної служби з надзвичайних ситуацій.

 

Керівника ДСНС України Сергія Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького затримали 25 березня 2015 року на засіданні Кабміну. Їх звинуватили у корупційних діях. У березні Печерський суд Києва обрав запобіжні заходи обом у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застав. Затримані внесли застави і вийшли з СІЗО.

 

27.04.2018