Сенат схвалив кандидатуру Майка Помпео на посаді держсекретаря США.

А Центральне розвідувальне управління вперше очолила жінка – Джина Гаспел.

 

 

За призначення колишнього директора ЦРУ Майка Помпео новим державним секретарем Сполучених Штатів проголосувало 57 законодавців – всі республіканці й шестеро демократів. Проти висловилося 42 сенатори-демократи, а один – утримався. Раніше номінанта американського президента Дональда Трампа на посаду глави зовнішньополітичного відомства підтримав сенатський Комітет з міжнародних відносин.

 

Президент Трамп привітав схвалення Конгресом Помпео і привітав його з тим, що той став 70-м за рахунком шефом американської дипломатії. «Те, що Держдепартамент очолить патріот з таким колосальним талантом, енергією й інтелектом, як Майк, стане величезним надбанням для нашої країни в цей вирішальний час в історії», – йдеться в офіційному комюніке президента США.

 

Тим часом заступницю директора Центрального розвідувального управління США Джину Гаспел (Gina Haspel) призначено виконувачкою обов'язків директора ЦРУ. Про це повідомляють на сайті американського розвідувального управління.

 

Гаспел отримала посаду (але з в.о. на початку) автоматично – після того, як крісло звільнив попередній директор ЦРУ Помпео, котрий очолив Державний департамент. Вона стала першою жінкою на чолі ЦРУ. Утім для того, щоб Гаспел стала повноцінною керівницею розвідувального відомства, її ще повинен затвердити Конгрес.

27.04.2018