Виховательці табору "Вікторія", в котрому згоріло троє дітей, присудили умовний термін.

 

Київський суд Одеси засудив до умовного покарання Наталію Цокур (Янчик) – виховательку дитячого спортивно-оздоровчого комплексу "Вікторія", в якому у 2017 році під час пожежі загинули троє дівчаток.

 

Про це повідомляє аґенція УНІАН.

 

Суд обрав покарання, на якому наполягав представник прокуратури: 3 роки позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки.

 

Цокур засудили за ч. 2 ст. 137 КК (неналежне виконання службових обов'язків, що спричинило загибель дітей).

 

Також колишній виховательці протягом двох років заборонено обіймати посади, пов'язані з технікою пожежної безпеки.

 

На судових засіданнях Цокур заявляла, що стала відповідальною за техніку безпеки через наполягання заступника директора комплексу Тетяни Ланіної. Вихователька стверджує, що з серпня 2017 року фактично не працювала у "Вікторії" і буквально напередодні пожежі мала би отримати документи, що підтверджують звільнення.

 

Водночас, обвинувачена пішла на співпрацю зі слідством і в суді свою вину визнала.

 

Нагадаємо, пожежа на території дитячого комплексу "Вікторія" в Одесі трапилася 15 вересня 2017 року, спричинивши загибель трьох дівчаток.

 

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), прокуратура – за ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

 

У цій справі правоохоронці затримали директора комплексу Петроса Саркісяна і виховательку Наталію Цокур (Янчик), яка за функціональними обов'язками мусила відповідати за пожежну безпеку. 18 вересня суд постановив заарештувати обох без права внесення застави. 28 вересня суд відпустив Цокур на свободу під поручительство народних депутатів, Саркісян перебуває в СІЗО.

 

24.04.2018