Демократична партія подала позов до Росії, WikiLeaks і штабу Дональда Трампа.

Мова йде про вплив на результати останніх президентських виборів у Сполучених Штатах.

 

 

 

Національний комітет Демократичної партії США подав позов до влади Росії, ГРУ РФ, виборчого штабу Дональда Трампа, а також ресурсу WikiLeaks. Партія звинувачує їх у змові з метою вплинути на результати президентських виборів у США 2016 року. Як повідомляє американське видання Washington Post, керівництво Демократичної партії США вимагає, щоб відповідачі визнали намір проникнути в комп'ютерну мережу Демократичної партії і поширити викрадену звідти інформацію.

 

У позові, поданому до суду Мангеттена, стверджується, що високопоставлені співробітники штабу Трампа вступили в змову з російським урядом і ГРУ, щоб дискредитувати кандидатку в президенти Гілларі Клінтон і вплинути на підсумки виборів, зламавши комп'ютери Демпартії.

 

У своїй заяві керівник Демпартії Том Перес (Tom Perez) зазначив: «Упродовж виборчої кампанії 2016 року Росія запустила повномасштабний механізм нападу на нашу демократію і знайшла для цього активного і податливого партнера у вигляді штабу Дональда Трампа».

 

При цьому чинний президент США в позові як відповідач не вказується. Там, втім, названі імена його зятя і нинішнього старшого радника Білого дому Джареда Кушнера (Jared Kushner), сина президента Дональда Трампа-молодшого (Donald Trump Jr.), колишнього керівника виборчого штабу Трампа Пола Манафорта (Paul Manafort), його молодшого партнера Річарда Ґейтса (Rick Gates) й одного зі старших керівників штабу республіканського кандидата – Роджера Стоуна (Roger Stone).

 

Позов також подано проти головного управління російського генштабу, яке обвинувачують в організації злому комп'ютерів, проти залученого ним користувача Guccifer 2.0, а також проти WikiLeaks – організації, яка оприлюднила електронну переписку демократичної партії – і її засновника Джуліана Ассанжа (Julian Assange).

 

У позові йдеться, що співробітники виборчого штабу Трампа «з захопленням прийняли допомогу Росії» на виборах 2016 року. Білий дім поки що не коментував позов.

20.04.2018