Онищенко оприлюднив перші плівки з Порошенком.

 

Народний депутат-утікач Олександр Онищенко оприлюднив перший запис зі своєї аудіотеки компромату, на котрому нібито зафіксовано його розмову з президентом України Петром Порошенком.

 

На записі, що був оприлюднений в ефірі телеканалу NewsOne, людина з голосом, схожим до Порошенкового, домовляється з Онищенком про посередництво у контактах із Юлією Тимошенко, а також про порозуміння з колишнім міністром екології Миколою Злочевським.

 

"Вона (Тимошенко, – Z) продовжує "мутити" проти мене", – скаржиться особа з голосом Порошенка.

 

Онищенко каже, що бачився в Дубаях із Миколою Злочевським, і той попросив "зробити деякі пропозиції" для президента.

 

Так, Онищенко переповідає, що Злочеський придбав бізнес, котрий займається видобуванням газу і технологією гідророзриву. Політик нібито пропонував Порошенкові поділитися: "Він готовий укладати всі контракти з "Нафтогазом", з іншими держкомпаніями і готовий віддати 50% компанії і ділити прибуток 50/50", – пропонував Онищенко.

 

Президент відповів, що в бік Злочевського останньо "дуже пожвавились американці". Онищенко заспокоює, що все буде під контролем, бо Злочевський залучив до наглядових органів сина колишнього віце-президента США Джозефа Байдена.

 

Відзначимо, кілька днів тому Олександр Онищеко також презентував книгу "Петро П'ятий", у котрій систематизує свій компромат на Порошенка. Зі слів Онищенка, Злочевському вдалося домовитися з Порошенком про взаємодію на тих умовах, що його залишають в спокої і справи проти нього закривають, а натомість Злочевський ділиться з Порошенком часткою в бізнесі, який придбав у польського бізнесмена Яна Кульчика газовидобувну компанію "КУБ-Газ", котра володіє п'ятьма ліцензіями на видобуток і однією ліцензією на розвідку на сході України, пише видання strana.ua.

 

Онищенко також зазначив, що Злочевський вчинив дуже мудро, взявши у наглядову раду Байдена-молодшого.

 

19.04.2018