«Укрспирт» запускає Великолюбінський спиртозавод, що простоював 6 років.

 

Завтра, 19 квітня, відбудеться запуск заводу з виробництва запашних спиртовмісних речовин та оцту в с. Великий Любінь на Львівщині, інформує прес-служба ДП «Укрспирт».

 

Завод у Великому Любині не працював 6 років. 

 

«Імпортозаміщенню бути: в ДП "Укрспирт" запрацює завод, що простоював 6 років. 19 квітня 2018 року о 14:00 у Львівский області, Городоцькому районі, с. Великий Любинь, за адресою вул. Львівська, 176 відбудеться запуск заводу з виробництва запашних спиртомісних речовин та оцету», – йдеться в повідомленні.

 

Відновлення виробництва реалізовано в рамках стратегічного плану розвитку ДП «Укрспирт» на Львівщині, відповідно до меморандуму, підписаному між Львівською ОДА та ДП від 9 лютого 2018 року.

 

На Львівщині не працює вісім із одинадцяти спиртозаводів. Частину з них довели до банкрутства, а устаткування вирізали на металобрухт за борги. Проте на Великолюбінському спиртозаводі громада зберегла весь цикл виробництва.

 

Загалом на Львівщині наразі проходять модернізацію 10 спиртозаводів. Це Сторонибабське, Суходільське, Лопатинське, Вузлівське, Рава-Руське, Струтинське, Великолюбінське, Борокське, Воютицьке, Угерське МПД ДП «Укрспирт».

18.04.2018