Військовий комітет НАТО перебуває з візитом в області.

 

Військовий комітет НАТО 18–19 квітня перебуватиме з візитом на Львівщині, де проінспектує Яворівський полігон, повідомив голова ВК генерал Пьотр Павел, передає УНІАН

 

«Ми відвідаємо Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, зустрінемося з начальником Генерального штабу Збройних сил України та його командою. Наступного дня, у четвер, 19 квітня, ми відвідаємо Яворівський навчальний полігон. Потім у нас буде засідання ВК з українцями – це буде спільний формат з державами-партнерами», – розповів він.

 

ВК – найвищий військовий орган альянсу, що є основним джерелом військових рад для Північноатлантичної ради (ПАР) з військової політики і стратегії. ВК несе відповідальність за переведення політичних рішень, які ухвалює ПАР, у воєнний напрямок. Він також розробляє стратегічну політику і концепції та готує щорічну довгострокову оцінку сил і можливостей країн і районів, що представляють ризик для інтересів НАТО. Військовий комітет складається з старших військових офіцерів (зазвичай тризіркових генералів або адміралів) з країн – членів НАТО, які служать постійними військовими представниками своїх країн у НАТО і, таким чином, представляють своїх начальників генеральних штабів.

18.04.2018