Савченко пройшла експертизу на поліграфі.

 

Народний депутат Надія Савченко, котру підозрюють у підготовці терактів та держперевороту, пройшла допит за допомогою поліграфа.

 

Про це повідомляє аґенція УНІАН з покликом на адвоката Надії Олега Соловея.

 

Він зазначив, що допит відбувся не в Київському науково-дослідному інституті судових експертиз (КНДІСЕ), як планувалося раніше, а в головному управлінні СБУ у Києві та Київській області, тому адвокати спізнилися на експертизу. Також адвокат додав, що не може повідомити, які саме питання ставили Савченко, адже вони є таємницею слідства.

 

Зі слів Соловея, Надію Савченко приблизно годину опитували без адвокатів; він припустив, що на неї могли чинити тиск. “Це припущення. Під час нашої відсутності на поліграфі її не допитували, але й без поліграфа можна задіювати різні елементи впливу, адже не забувайте, там були три психологи-поліграфологи, і навіть в момент “єлейної” розмови можна проводити якесь негласне тестування”, – зазначив адвокат.

 

Розповідаючи про самопочуття Надії Савченко та її голодування, Соловей сказав: “Офіційних заяв, крім тієї, яка вчора була озвучена, що вона продовжує голодування, не надходило. Самопочуття в неї достатньо гарне, ми пропрацювали цілий день в досить інтенсивному режимі, але Савченко справилася. Вона не втрачала самовладання, якими б каверзними не були запитання”.

 

Нагадаємо, минулого тижня допит Надії Савченко перервали через те, що вона мала проблеми зі серцем на тлі голодування – це впливало на точність експертизи.

 

18.04.2018