Гройсман стверджує, що не боїться відставки.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що готовий відзвітувати за роботу Кабінету Міністрів у будь-який час, і запевняє, що тиснути на нього погрозами відставки нікому не вдасться.

 

Про це Гройсман сказав в ефірі телеканалу ICTV, коментуючи перебіг у парламенті процедури заслуховування урядового звіту.

 

"Якщо хтось хоче використати звіт уряду, який ми подали 15 лютого, проти нас, то він не повинен ховатися за маскою якогось там комбінатора, а вийти і сказати, що я, такий-то, вважаю, що ви маєте порушити питання про відставку уряду, якщо таке у когось є. Будь ласка, я готовий сьогодні відповісти і на це", – цитує Гройсмана аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Гройсман зазначив, що депутати як із "Народного фронту", так і з Блоку Петра Порошенка говорять, що такої позиції про відставку уряду в них на сьогодні немає. "Якщо у когось є, то виходьте і заявляйте – я готовий буду дати відповідь. І нехай мене всі почують: якщо хтось вважає, що такими методами на мене можна тиснути, то такі люди сильно помиляються. Я не боюся втратити свою посаду. Я ніколи не можу втратити свою честь", – стверджує прем'єр.

 

Прем'єр вважає, що звіт уряду в парламенті є технічним питанням, і його відклали на літо через відсутність депутатів низки комітетів. "Це не має значення, тому що я готовий звітувати завжди", – зазначив він.

 

16 квітня прес-служба Верховної Ради повідомила, що звіт про хід і результати виконання програми діяльності Кабінету Міністрів України в 2017 році буде розглянуто на засіданні комітету парламенту з питань економічної політики 20 червня.

 

17.04.2018