У землі навколо Грибовицького сміттєзвалища зросла кількість отруйних речовин.

 

Наприкінці березня екологи провели перевірку Грибовицького сміттєзвалища й відібрали проби поверхневих вод та ґрунтів, інформує Державна екологічна інспекція у Львівській області.

 

За результатами лабораторних досліджень у пробі води визначено перевищення вмісту таких речовин: хлориди, азот амонійний, залізо, нафтопродукти, цинк, мідь, марганець, свинець, кадмій, кобальт, хром.

 

Прямого потрапляння поверхневої води в річки області немає, але відбувається забруднення ґрунтів, прилеглих до сміттєзвалища.

 

За результатами проведених досліджень проб ґрунтів виявлено значне перевищення цих забруднюючих речовин: у порівнянні з першим кварталом 2018 року, в ґрунтах поблизу Грибовицького сміттєзвалища помітно збільшився вміст заліза, цинку, міді, хрому.

 

Щодо забруднення річок, то, порівняно з першим кварталом 2018 року, в меліоративному каналі біля дороги Львів–Рава-Руська, приблизно в 1 км від сміттєзвалища, відмічено зменшення вмісту концентрацій азоту амонійного, біохімічного споживання кисню, хімічного споживання кисню та важких металів. Ці речовини злегка забруднюють річку Малехівка.

16.04.2018