Інтерпол затримав організатора "тітушків".

 

Інтерпол затримав у Франції Армена Саркісяна – особу, котру українські правоохоронні відомства вважають організатором груп "тітушків" під час Революції гідності.

 

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у коментарі "Українській правді".

 

З його слів, офіційне підтвердження про затримання Саркісяна надійшло до МВС.

 

Армена Саркісяна затримали на дорозі під час перевірки документів. Щодо нього обрали запобіжний захід – особисте зобов'язання виконувати усі судові приписи до 19 травня. До цього часу ГПУ має надіслати документи щодо його екстрадиції в Україну.

 

Аваков нагадав, що українські слідчі вважають Саркісяна одним із організаторів груп "тітушків", які нападали і вбивали людей під час Євромайдану. Зокрема, група Саркісяна скоїла вбивство журналіста В'ячеслава Веремія. Нещодавно заарештований Юрій Крисін був його "підшефним".

 

"Французькі колеги за нашим запитом затримали Саркісяна. Щоравда, він представився громадянином Вірменії, хоча український паспорт у нього також є, і отримав він його раніше за вірменський", – розповів Аваков.

 

Щодо Саркісяна є й інші кримінальні епізоди, зокрема щодо організації вибухів та інших злочинів.

 

Саркісяна вважають близьким до колишнього народного депутата з Партії реґіонів Юрія Іванющенка. Після Майдану Саркісян втік із України і переховувався нібито у Росії.

 

Видання LB.ua уточнює, що Саркісяна (прізвисько – Армен Горлівський) затримали після зупинення поліцією після порушення правил дорожнього руху. У 2009-2010 роках Саркісян ніби отримав титул "наглядача" ("смотрящій") за Горлівкою, котру згодом назвали основним постачальником "тітушків" для "антимайдану". Був віце-президентом федерації боксу в Горлівці. Його люди брали активну участь у подіях "русскої вєсни" – зокрема захопленні Горлівського МВС і, ймовірно, вбивстві депутата тамтешньої міськради Володимира Рибака.

 

13.04.2018