Гройсман: Україна стала державою, до котрої застосували абсолютно нову зброю.

 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що Росія нині намагається змусити увесь цивілізований світ жити за її правилами.

 

Таку думку голова уряду висловив під час XI Київського безпекового форуму, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

"Ми бачимо, що тоталітарний російський режим хоче змінити світовий порядок. Вони хочуть змусити нас, увесь цивілізований світ, жити за їхніми правилами, а точніше, за правилами, яких немає. Вони хочуть сіяти паніку і страх", – сказав Гройсман.

 

З його слів, у РФ провели соціологічне дослідження, яке показало, що пропаганда та зомбування дають свої результати, бо тепер чимала кількість росіян вважають європейців ворогами своєї державності.

 

"Але я точно знаю, що жодна країна світу не становила жодної загрози для РФ. Ми не були з вами ініціаторами жодної агресивної дії стосовно Росії", – підкреслив прем’єр-міністр.

 

Водночас голова уряду зазначив, що ситуацію, яка нині виникла у світі через Російську Федерацію, слід сприймати адекватно – треба прогнозувати майбутнє та діяти відповідно до ситуації.

 

"Ми можемо або переконати ворога зупинитися, або змусити його зупинитися та повернутися у межі свої країни та стати частиною цивілізованого світу. Ми маємо боротися за ті цінності, які є фундаментальними для розвитку демократії, для покращення якості життя громадян у світі", – закликав Гройсман.

 

Україна, з його слів, уперше за багато років стала країною, до якої застосовано абсолютно нову зброю – одночасно військову, економічну, енергетичну агресії, а також втручання у внутрішні справи.

 

Прем’єр-міністр нагадав, що вже чотири роки триває конфлікт на Донбасі, але поки що наблизитися до встановлення миру не вдається.

 

12.04.2018