Від ускладнень після кору померла 3-річна дитина.

 

Минулого тижня у Львові стався летальний випадок – від ускладнень після кору померла 3-річна нещеплена дитина, інформує МОЗ.

 

Загалом, за даними міністерства, з початку 2018-го року в Україні від ускладнень після цієї хвороби померли 8 людей.

 

«Дитина хворіла спочатку астматичним бронхітом, а потім виникла бронхіальна астма, кір дав ускладнення – і вона померла», – розповів заступник директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Олег Когут, передає Zaxid.net.

 

За даними МОЗ, Львівщина входить у п’ятірку областей, де збільшується кількість людей, що захворіли на кір протягом січня-березня 2018 року. У січні на Львівщині зафіксували 173 випадки захворюваності на кір, у лютому – 316 випадків, а у березні – 497.

 

Як повідомляв Z, учора, 11 квітня, спалахи кору зафіксовані на підприємстві "Бадер-Україна" на Яворівщина та у Львові – в коледжі ім. Труша.

 

Кір – гостре вірусне захворювання, що може спровокувати небезпечні ускладнення: пневмонію, отит, енцефаліт та інші бактеріальні інфекції. Ефективних ліків від кору немає, можна лише полегшити симптоми хвороби. Тож єдиний спосіб вберегтися від кору – вакцинація.

12.04.2018