Місто прийматиме 10-й міжнародний VeloForum.

 

Восени Івано-Франківськ прийматиме ювілейний – вже 10-й – VeloForum, що відбудеться на оновленому «Промприладі», розповів керівник відділу дорожньої інфраструктури департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради Мирослав Федорків, передає Місто.

 

Головною метою форуму є популяризація велосипедного руху, запровадження інфраструктурних змін та змін у законодавстві для безпеки і комфорту велосипедистів в Україні, налагодження комунікації та обговорення актуальних проблем та трендів.

 

«Велофорум – це така триденна «тусня» урбаністів, велоактивістів, проектантів, підприємців, які працюють з велосипедами. Кожного року це дійство відбувається в іншому місті і не може бути двічі в одному й тому ж. До речі, для Івано-Франківська зробили виняток. У місті проходив Велофорум десь 6 років тому, але тоді про нього знали лише активісти», – розповів Мирослав Федорків. 

 

Захід, орієнтовно, проведуть у жовтні.

 

«Запрошуємо усі міста-побратими, плануємо грандіозний велопарад. Всі з’їжджаються, готують презентації, діляться своїм досвідом – у бізнесі, проектуванні, велоактивізмі. Крім того, відбуваються панельні дискусії на різні велотеми. Вперше представник нашого департаменту їздив на такий форум як слухач, а вже наступного разу ми всі їхали як спікери. Також приїжджають 5-6 представників з країн Європи: Німеччина, Британія, Сербія, Швеція, Польща», – зазначив чиновник.

 

Усього такі велофоруми збирають понад 100-150 вузькопрофільних спеціалістів, які знаються на велосипедній тематиці.

11.04.2018