Бойовики обстріляли житлові будинки в Авдіївці.

 

Вночі на середу бойовики обстріляли із важкого озброєння житлові помешкання у старій частині міста Авдіївка. Наразі до поліції надійшла інформація про два пошкоджених домоволодіння.

 

Про це йдеться у повідомленні поліції Донеччини.

 

Обстріл з боку окупованого Донецька розпочався о 20-й вечора і не вщухав до 5-ї ранку. "Внаслідок влучення снарядів постраждали домоволодіння, розташовані на вулиці Лермонтова. Осколками артснарядів пошкоджені вікна, двері, паркани, дахи будинків, вибуховими хвилями вибиті вікна. На щастя, мешканці будинків не постраждали", – поінформували в поліції.

 

Правоохоронці кваліфікували обстріл за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу (Терористичний акт).

 

Згідно з повідомленням штабу АТО, минулої доби контрольовані Росією загони здійснили 64 обстріли позицій українських захисників. "Унаслідок ворожого вогню четверо українських воїнів зазнали поранення та один військовослужбовець отримав бойове травмування", – поінформували в прес-центрі штабу.

 

Зокрема, в бік Авдіївки вели вогонь із мінометів калібру 120 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

 

Як повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, "люди встигли сховатися в укриття й просиділи там до ранку".

 

Нагадаємо, тристороння контактна група домовилася в Мінську про режим припинення вогню із 30 березня.

 

11.04.2018