Спецпрокурор Роберт Мюллер розслідує зв'язки Дональда Трампа з Віктором Пінчуком.

Відомо, що свого часу український олігарх щедро оплатив відеовиступ тоді ще кандидата в президенти США.

 

 

Спецпрокурор США Роберт Мюллер, котрий веде справу про можливе втручання Москви в американські вибори в 2016 році, розслідує дивний гонорар, виплачений Дональдові Трампу 2015 року українським олігархом Віктором Пінчуком. Пінчук переказав у фонд Трампа 150 тисяч доларів за 20-хвилинний виступ Трампа каналом відеозв'язку перед учасниками конференції в Києві. Про це написало в неділю, 9 квітня, видання The New York Times.

 

Виступ Трампа відбувся у вересні 2015 року, тобто вже після його офіційного оголошення про участь в президентських виборах. Гонорар за нього був отриманий за посередництва адвоката Майкла Коена (Michael Cohen), якого підозрюють в банківському шахрайстві та фінансових махінаціях.

 

«Виплата такої великої суми з боку Пінчука викликає цікавість, оскільки відбулася під час передвиборчої кампанії, виходила від іноземного громадянина і виглядала як спроба купити вплив», – наводить видання думку колишнього експерта служби податкових зборів США Маркуса Овнса (Marcus Owens). Він назвав цей гонорар «надзвичайно високим за таку коротку промову».

 

Нагадаємо, що в лютому 2017 років Пінчук опублікував у виданні The Wall Street Journal своє бачення вирішення конфлікту на Донбасі. Він вважає, що Крим «не повинен стати на шляху угоди з Росією, яка б поклала край війні на сході». Пінчук також закликав погодитися на місцеві вибори на Донбасі, «щоб врятувати тисячі життів». Для реалізації цього сценарію, на його думку, Київ повинен відмовитися від перспективи вступу до НАТО в короткостроковій і середньостроковій перспективі.

10.04.2018