Зміни на площі Двірцевій: у міській раді показали проект реконструкції.

 

У Львові презентували проект оновлення площі Двірцевої – території перед міським залізничним вокзалом. Проект її реконструкції розробило ЛКП «Інститут просторового розвитку». Зі слів розробників, пріоритет проекту – збільшити інфраструктуру громадського транспорту, кількість зупинок, а в майбутньому і число трамвайних маршрутів до вокзалу. Загальний кошторис реконструкції становить приблизно 150 млн грн.

 

 

 

"Основна ціль проекту реконструкції площі Двірцевої – впорядкування руху громадського і приватного транспорту, тому що зараз тільки трамваї мають відділену смугу, і та смуга є значно далі, ніж автомобіль може доїхати. Фактично жодної розмітки нема, і коли люди виходять на площу, складається враження, ніби 20 машин, які там паркуються, виглядають як 200 автівок. З будь-яким візком добратися через бруківку до головного входу – це виклик", – розповів начальник управління архітектури й урбаністики Юліан Чаплінський.

 

 

Проектанти пропонують змінити трамвайні маршрути так, щоби максимально наблизити їх до головного входу на вокзал. Окрім цього, пропонується розділити смуги руху для таксистів та приватного транспорту. Рух громадського транспорту буде об’єднаний у правій смузі, поруч з трамваями, а ліву смугу виділять для автобусів, які зможуть вільно проїхати, незалежно від кількості автомобілів на вулиці Чернівецькій.

 

До змін також треба буде звикати пішоходам. Пішохідну зону пропонують винести у центр вул. Чернівецької і продовжити її до головного входу вокзалу. "Сьогодні пішохід, який йде вздовж вул. Чернівецької до вокзалу, доходить до площі і має перетнути широку автомобільну смугу. Це небезпечно і для дітей, і для всіх людей", – пояснює Юліан Чаплінський.

 

 

Аби площа перед львівським вокзалом стала привабливіша, тут планують додати зелені. У проекті розширили площу скверу, тим самим збільшивши кількість зелених насаджень і зробивши їх більш симетричними. Якщо зараз скверик є тільки ліворуч від входу, а справа лише асфальт, бруківка й автобуси, то після реконструкції там буде більше зелені.

 

Проектанти також запланували реконструкцію фонтану. Пропонують зробити його більш сучасним, з формуванням скверу ближче до фасаду вокзалу.

 

 

"Ще один важливий елемент – це передбачена перспектива облаштування підземного паркінгу як інвестиційного проекту, тому що зі збільшенням маршрутів вокзалу кількість автомобільних місць також має зрости. Паркінгу, який є на території залізниці орієнтовно на 200 машин, буде не вистачати. Тому передбачено, що ми можемо запропонувати інвестору збудувати паркінг. Правило буде таке, як у всіх європейських терміналах: якщо люди хочуть забрати когось, то заїжджають, якийсь час є безкоштовний; а якщо затримуються, то платять погодинну оплату", – зазначив Юліан Чаплінський.

 

Попередньо у міській раді планували взятися за реконструкцію площі ще цього року. Однак наразі проект скерують на експертизу і лише після її проходження говоритимуть про терміни.

 

06.04.2018