Прокуратура відкликала клопотання про арешт Бубенчика.

 

Обвинувачення попросило відкликати клопотання про тримання під вартою учасника Майдану Івана Бубенчика. Раніше йому вручили підозру про вбивство двох "беркутівців" під час подій Революції гідності.

 

Про це під час судового засідання з обрання запобіжного заходу в Печерському суді заявила заступниця Генпрокурора Алла Стрижевська, передає Громадське.

 

"На цей час вважаю, що ті аргументи, які були в попередній підозрі, не є переконливими. Якщо вони не є вирішальними для мене як для старшого прокурора, то скажіть мені, будь ласка, як ми з цим можемо йти в суд?" — сказала вона.

 

Стрижевська також запросила Бубенчика та його захисників 5 квітня на 17:00 годину до Головного слідчого управління для вручення нової підозри. Відтак, тепер Бубенчик має з’явитися на 17:00 в прокуратуру.

 

Адвокат Бубенчика зазначив, що наразі не бачив нової підозри. "Але, на мою думку, там будуть інкримінувати лише незаконне зберігання зброї. Навряд чи там будуть статті про убивство", — сказав захисник.

 

Напередодні Генеральний прокурор Юрій Луценко вирішив змінити групу прокурорів у справі Бубенчика. Її очолила заступниця Луценка Анжела Стрижевська.

 

3 квітня правоохоронці затримали активіста Майдану Івана Бубенчика і привезли його до Києва. Прокуратура вручила Бубенчику підозру у вбивстві правоохоронців на Майдані. Печерський суд Києва намагався обрати запобіжний захід Бубенчику, прокурори клопотали як запобіжний захід для нього про цілодобове тримання під вартою.

 

05.04.2018