Холодницький із Ситником разом відзвітувалися перед ВР про прослуховування САП.

 

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив про те, що, незважаючи на участь НАБУ в прослуховуванні керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, між бюро та САП нема конфлікту.

 

Про це Ситник сказав під час свого виступу у Верховній Раді, передає аґенція "Укрінформ".

 

"Ніякого конфлікту між НАБУ і САП немає. Є кримінальне провадження. Не потрібно спекулювати на цьому процесі", – сказав він.

 

Ситник додав, що у березні 2017 року до суду скерували вдвічі більше обвинувальних актів, ніж протягом попередніх двох місяців. Загалом у судах уже слухається понад 100 кримінальних справ.

 

Керівник САП зі свого боку теж зачепив тему "зливу" інформації Національним антикорупційним бюро України. Коментуючи скандал зі спілкуванням Ситника off-records із журналістами, Назар Холодницький сказав: "Генеральна прокуратура розслідує кримінальне провадження за цим фактом. Я про цей off-records, під час якого було "злито" багато важливої інформації САП, знаю, і всі моменти, які там були озвучені, мене бентежать".

 

Холодницький додав, що неодноразово зауважував, як інформація зі слідства витікає до журналістів. "Є дивні збіги при розслідуванні кримінальних справ, коли дивним чином журналісти з'являються у Феофанії, приїжджають на слідчі дії інші люди. І роблять стріми, які не повинні бути. Мене ці питання бентежили і бентежать досі", – зазначив керівник САП.

 

Загалом же, як свідчить "Українська правда", Холодницький і Ситник прийшли до Верховної Ради разом і запевнили, що сварки між їхніми відомствами немає. Зайшовши до зали, директор НАБУ і керівник САП сіли разом, а в своїх звітах перед парламентом покликалися один на одного.

 

"Ми сьогодні присутні для інформування про стан боротьби з корупцією двома нашими правоохоронними органами – САП і НАБУ. Уже 2,5 року ми працюємо у цьому напрямку і досягли значних результатів. Більше, думаю, Артем Сергійович [Ситник] доповнить мій виступ – він має більше статистичних даних сьогодні", – сказав Холодницький.

 

Він додав, що в них зі Ситником є недруги. "Багато хто хоче, щоб крісла ці звільнилися, багато для цього робиться. Але процес боротьби з корупцією запущений, він іде", – сказав Холодницький.

 

Ситник же акцентував на важливості САП для НАБУ. "Створення антикорупційної прокуратури фактично врятувало НАБУ від нагляду ГПУ. Ми – парламент і команда НАБУ – створили дійсно незалежний, аполітичний орган, який зараз працює ефективно", – сказав Ситник.

 

Пан Артем додав додав, що сьогодні "детективи НАБУ і прокурори САП працюють у штатному режимі".

 

Нагадаємо, щодо Назара Холодницького відкрили провадження після того, як підтвердилася інформація про перешкоджання керівництвом САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова. Відтак у кабінеті Холодницького встановили прослуховувальний пристрій.

 

Минулого тижня ГПУ і НАБУ направили до дисциплінарної комісії прокурорів скарги на Холодницького про вчинення ним дисциплінарних проступків, висловивши також пропозицію його відсторонення.

 

При цім сам Ситник сказав, що збереження Холодницького на посаді є вкрай ризикованим.

 

04.04.2018