Луценко назвав "неправильним" звинувачення проти Бубенчика.

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про те, що прийняв рішення змінити групу прокурорів, які займаються справою активіста Майдану Івана Бубенчика.

 

Про це Луценко написав на своїй сторінці у Facebook.

 

На його думку, прокурори неправильно кваліфікували дії Бубенчика.

 

"Вважаю неправильною кваліфікацію дій учасника Революції гідності І. Бубенчика, яку визначили працівники Департаменту спецрозслідувань С. Горбатюка. Після наради прийняв рішення про зміну групи прокурорів щодо даного епізоду розслідувань подій на Майдані, яку очолить мій заступник Анжела Стрижевська", – написав Луценко.

 

Генпрокурор зазначив, що рішення щодо нової кваліфікації дій Бубенчика, визначення його статусу в провадженні та можливого запобіжного заходу має бути прийняте протягом сьогоднішнього дня.

 

Нагадаємо, 3 квітня з’явилася інформація про затримання й вручення підозри учасникові Революції гідності Бубенчику, якого підозрюють у причетності до вбивства співробітників спецпідрозділу МВС “Беркут” на Майдані.

 

Прокурор Департаменту спецрозслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури Олексій Донський повідомив, що Бубенчику висунуто підозру у двох вбивствах й одному замаху на вбивство «беркутівців».

 

04.04.2018