Суд у справі Бубенчика перенесли.

 

Печерський суд Києва у вівторок увечері не зміг ухвалити запобіжний захист для активіста Майдану Івана Бубенчика, котрому напередодні вручили підозру у вбивстві двох та замаху на одного правоохоронця на Майдані.

 

Про це повідомляє "Громадське".

 

Спершу адвокат Бубенчика Ігор Коржук надав заяву про відвід судді через те, що він надав мало часу для розгляду заяви. Суддя Підпалий В'ячеслав задовольнив заяву захисту і спочатку оголосив перерву на невизначений термін. А згодом ухвалив рішення перенести засідання на ранок 4 квітня.

 

У вівторок 3 квітня правоохоронці затримали активіста Майдану Івана Бубенчика і привезли його до Києва.

 

Іван Бубенчик був активістом 9-ї сотні самооборони Майдану. Чоловік стверджував, що 20 лютого 2014 року перебував на Майдані у Києві поблизу Консерваторії та стріляв у "силовиків". У такий спосіб він сподівався змусити підрозділи "Беркуту" та внутрішніх військ відступити з площі

 

Після заяв Бубенчика Генеральна прокуратура допитала його в якості свідка, а також провела обшук у його помешканні.

 

Бубенчик як активіст Майдану підпадає під дію закону про амністію "майданівців" Водночас закон не звільняє від відповідальності за вчинення важких злочинів, зокрема злочинів за ст. 115 КК України. Справу, в якій фігурує Бубенчик, розслідують за цією статтею.

 

"Закон про «недопущення переслідувань учасників протестів» каже, що ми не можемо вести розслідування щодо протестувальників, але не можна звільнити від покарання невідомо кого – щоб «амністувати», треба встановити, чи був злочин і ким саме він скоєний", – прокоментував начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

 

04.04.2018