Холодницький відмовився надавати слідчим ГПУ зразки голосу.

 

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький відмовився надавати зразки голосу в Департаменті з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України.

 

Про це він заявив на брифінгу біля будівлі департаменту, повідомляє аґенція УНІАН.

 

"Відбулася спроба провести слідчу дію – відібрання зразку голосу", – сказав він.

 

Відповідаючи на уточнювальне запитання журналістів, чи він не схотів надавати ці зразки, Холодницький зазначив, що відмовився брати участь у слідчих діях, "доки не буде врегульоване питання з органом розслідування".

 

При цім керівник САП зазначив, що "готовий давати всі показання".

 

Зі слів Холодницького, кримінальне провадження проти нього департамент розслідує за двома статтями: "примушування давати показання" та "розголошення даних досудового слідства або дізнання".

 

Холодницький заявив, що звернувся до генерального прокурора Юрія Луценка з проханням змінити підслідність кримінального провадження, фігурантом якого він є, і доручити розслідування іншому департаменту.

 

"У мене є питання щодо об’єктивності досудового розслідування. Як ви знаєте, цей одіозний департамент Генеральної прокуратури (департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки, – Z) до якого у мене як у спецпрокурора, до керівника якого (департамент очолює Володимир Гуцуляк, – Z) є низка питань, а саме – три кримінальні провадження, в тому числі і про незаконне збагачення. І в мене є питання, власне, щодо об’єктивності розслідування власне цього провадження", – сказав Холодницький.

 

Нагадаємо, 27 березня генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що Генпрокуратура і НАБУ проводили слідчі дії щодо Холодницького.

 

30 березня Луценко заявив, що звернувся до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів з поданням про зняття Холодницького з посади керівника САП.

 

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що на записах, зроблених в кабінеті Холодницького, зафіксовано розмови про "злиття" інформації щодо обшуків, про тиск на деяких посадових осіб "для прийняття ними певних рішень".

 

03.04.2018