Завтра у місті відзначатимуть 28 річницю підняття синьо-жовтого прапора над Ратушею.

 

З нагоди 28-ї річниці підняття синьо-жовтого прапора над львівською Ратушею представники міської влади, депутатського корпусу 1-го та 7-го скликань, громади Львова зберуться на урочисте засідання у вівторок, 3 квітня, о 12 год. у великій сесійній залі ЛМР, інформує прес-служба міськради Львова.

 

Почесним «учасником» засідання буде і синьо-жовтий стяг – свідок подій 1990 року.

 

Урочистості завершаться церемоніальним підняттям національного прапора над вежею міської Ратуші. Почесну місію підняття прапора виконають депутати попередніх скликань та учні львівських шкіл. На час церемонії, з 12:25 до 12:50,  можливе ситуативне призупинення руху транспорту на площі Ринок. Церемонію підняття прапора львів’яни зможуть споглядати на площі Ринок. 

 

Також депутати міської ради покладуть квіти на Личаківському цвинтарі до могили голови Львівського міського виконкому Богдана Котика, за час головування якого місто одне з перших підняло над Ратушею національний прапор.

 

«Національний прапор завжди був символом, який підтримував та зміцнював патріотичний дух українців у найскладніші моменти історії. Запрошуємо всіх львів’ян спільно відзначити цю важливу подію в історії нашого міста та всієї України», – наголосили в управлінні внутрішньої політики ЛМР.

 

Рішення підняти синьо-жовтий прапор на будівлі міської Ратуші ухвалили 3 квітня 1990 року на сесії Львівської міської ради депутати першого демократичного скликання під головуванням Богдана Котика.

02.04.2018