Порошенко підтвердив право ЗСУ стріляти у відповідь.

 

Президент України Петро Порошенко під час поїздки до Приазов'я відвідав воїнів 79-ї окремої десантно-штурмової бригади і підтвердив право Збройних сил України відкривати вогонь у відповідь під час порушення бойовиками "режиму тиші".

 

Про це повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

"Розраховую, що цього разу Росія-агресор дотримуватиметься режиму припинення вогню. Віри Москві, звичайно, нема. Над Кремлем не хрести, а зірки, отож місце воно якесь не дуже православне. І воїни не гірше за мене знають, що слово їхніх «співрозмовників» з того боку лінії зіткнення не варте й рваного рубля", – сказав Порошенко.

 

Президент наголосив, що ніхто не позбавляє українських військових права за наказом командирів давати гідну відсіч провокаціям бойовиків.

 

"Понад те, це їхній обов'язок. І поточний режим припинення вогню не є винятком. Дотримуйтесь його, але тримайте порох сухим, будьте напоготові і в критичних ситуаціях набоїв не шкодуйте", – додав президент.

 

Нагадаємо, із півночі 30 березня у зоні бойових дій на Донбасі почав діяти режим припинення вогню. Згідно з констатацією штабу, бойовики не дотримуються "режиму тиші".

 

Тристороння контактна група у своїй заяві щодо початку перемир'я, зокрема, акцентувала на тому, що сторони конфлікту мусять утримуватися від застосування вогню у відповідь.

 

02.04.2018