Анна Музичук стала чемпіонкою Європи з блискавичних шахів.

 

Українська шахістка Анна Музичук перемогла на чемпіонаті Європи з блискавичних шахів у Батумі (Грузія).

 

У підсумковому заліку вона здобула 10 із 14 пунктів, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

На старті європейського бліцу Анна заграла з великим апетитом і великою потужністю, не лишаючи суперницям жодного шансу. А серед них були полячка Моніка Сочка, вчорашня чемпіонка Європи з рапіду німкеня Елізабет Петц – врешті вони теж стали призерами цих змагань.

 

Львів’янка стартувала, набравши відразу п’ять пунктів із п’яти. Потім Анна трохи знизила темп, зігравши внічию з росіянками Олександрою Гарячкіною та Валентиною Гуніною. Проте ці результати ніяк не погіршили її турнірного становища: Музик, як і раніше, зберігала одноосібне лідерство.

 

Чергові перемоги над грузинкою Мері Арабідзе та екс-чемпіонкою світу та Європи Антоанетою Стефановою з Болгарії продемонстрували суперницям, що сьогодні вони можуть битися лише за друге місце. Музичук ґарантувала собі титул в передостанньому раунді, коли ремісувала з киянкою Юлією Осьмак. Остання партія нічого не важила, тому Анна дозволила собі єдину поразку (від Ани Матнадзе з Іспанії).

 

Днем раніше Анна Музичук невдало виступила на чемпіонаті Європи зі швидких шахів. І хоч у цій дисципліні вона сильніша, ніж у рапіді, здобула "лише" бронзу. Музичук була невдоволена собою, тому вирішила надолужити спортивною аґресією в бліці.

 

02.04.2018