Холодницький: Брудне болото корупції білими рукавичками не вичистиш.

 

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький запевнив, що на записах, які були здійснені у його кабінеті під час негласного прослуховування Генеральною прокуратурою України та Національним антикорупційним бюро України, не зафіксовано вимагання ним хабарів.

 

Про це Холодницький заявив на брифінгу у п'ятницю, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

“Я знаю те, що на цих записах ви не почуєте жодного факту вимагання мною хабарів, занесення мені валіз із грошима в кабінети чи пропозицій цього робити. Я впевнений, що цього немає. Що є на цих записах? Там, можливо, є нецензурне спілкування, в тому числі з колегами, але вибачте, наше брудне болото корупції білими рукавичками вичистити важко”, – сказав Холодницький.

 

Щодо дисциплінарної скарги, надісланої до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Юрієм Луценком та Артемом Ситником, Холодницький зазначив, що згодом прокоментує кожне своє слово “і кожну свою дію, яка за цим словом послідувала”. “Я впевнений, що я відстою свою позицію в рамках КДКП”, – сказав керівник САП.

 

Назар Холодницький заявив, що вимагатиме оприлюднення повних записів.

 

“Я хочу і я буду наполягати під час розгляду цієї дисциплінарної скарги на оприлюдненні всіх тих записів, на яких ґрунтуються ці закиди”, – заявив Холодницький, коментуючи на прохання журналістів обвинувачення у "зливанні" інформації, зокрема міському голові Одеси Геннадієві Труханову.

 

Холодницький повідомив, що “тричі перепідписував підозри через недоліки, які були у цих підозрах, процесуальних документах”.

 

“Зливати інформацію, тим більше Труханову... Я розумію, що зараз будуть намагатися показати вирізки з якихось розмов. Але я наполягаю, щоб ми почули усю розмову цілком, і дії – не слова, а дії, які послідували за цією розмовою”, – заявив Холодницький.

 

30 березня Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що подав скаргу до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, в якій просить звільнити свого заступника – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

 

Водночас, у п'ятницю 30 березня керівник САП не з'явився на виклик слідчого департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ для надання зразка свого голосу.

 

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що розслідування щодо Холодницького ініціювали після підтвердження інформації про перешкоджання керівництва САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова.

 

Раніше Холодницький підтвердив інформацію про виявлення у своєму кабінеті пристрою, схожого на пристрій для прихованого прослуховування. Він також заявив, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього.

 

30.03.2018