Прокуратура й НАБУ кличуть Холодницького на допит.

 

Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України у п'ятницю на 10:00 запрошував на допит керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького – пан Холодницький не прибув.

 

Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко у коментарі телеканалу "112-Україна".

 

"Згідно з тією повісткою, яка була йому надіслана, дійсно, у нього мали взяти зразок його голосу для проведення відповідної експертизи", – поінформував Лисенко.

 

Сам Холодницький сказав у коментарі "Українській правді", що жодної повістки не отримував. 

 

"Про допит дізнався з ефіру телебачення", – сказав він.

 

Холодницький зазначив, що перебуває на робочому місці, проводить наради з детективами НАБУ та прокурорами САП. Сказав, що з понеділка сам сконтактує із Генпрокуратурою для сприяння у можливих слідчих діях, якщо ці дії мають проводити.

 

Між тим, як повідомив Лисенко, ГПУ та НАБУ направили до дисциплінарної комісії прокурорів скарги "про вчинення керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким дисциплінарних проступків".

 

Як уточнив спікер ГПУ, прокурор може бути притягнутий до дисциплінарної відповідальності у порядку дисциплінарного провадження з таких підстав: невиконання або неналежне виконання службових обов'язків; розголошення інформації, що охороняється законом і яка стала відомою прокурору при виконанні повноважень; вчинення дій, що порочать звання прокурора і можуть викликати сумнів у його об'єктивності, неупередженості та незалежності, у чесності та непідкупності органів прокуратури; грубе порушення правил прокурорської етики; втручання або будь-який інший вплив прокурора у випадках чи порядку, не передбачених законодавством. 

 

30.03.2018