Глава держави затвердив річну програму співробітництва з НАТО.

 

Президент України Петро Порошенко підписав указ "Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО на 2018 рік", котра визначає пріоритетні завдання на 2018 рік та середньострокові цілі, яких планують досягти до 2020 року.

 

Про це повідомила прес-служба голови держави.

 

Річна національна програма має забезпечити виконання пріоритетних завдань співробітництва України з Організацією Північноатлантичного договору, а також рішень, прийнятих під час засідання комісії Україна – НАТО на рівні голів держав та урядів 9 липня 2016 року у Варшаві, інших важливих домовленостей із НАТО.

 

Також документ визначає практичні заходи в рамках реалізації політики євроатлантичної інтеграції України, реформування сектора безпеки і оборони країни згідно зі стандартами і рекомендаціями Альянсу.

 

"Програма спрямована на залучення і використання потенціалу та практичної і консультативно-дорадчої допомоги НАТО та держав – членів Альянсу з метою підвищення обороноздатності України в умовах збройної агресії Російської Федерації, а також запровадження цілеспрямованих та планомірних заходів із підготовки держави до набуття членства в НАТО", – прокоментували на Банковій.

 

29.03.2018