ВР скасовуватиме е-декларування активістів у вівторок.

 

Верховна Рада на своєму засіданні у вівторок планує розглянути проект закону про декриміналізацію щодо активістів антикорупційних організацій, котрі до 1 квітня не встигнуть заповнити електронні декларації. Також парламент спробує взагалі  скасувати норми закону про е-декларування для ГО.

 

Про це повідомила прес-служба парламенту.

 

Так, голова ВР Андрій Парубій висловив пропозицію розглянути це питання першим у порядку денному.

 

"Голови та представники фракцій і груп парламенту узгодили, що проведуть роботу у своїх фракціях, щоб ми спільно вийшли на позитивне рішення у декриміналізації статті про неподання електронних декларацій громадськими активістами та про скасування електронного декларування для громадських активістів", – зауважив голова Верховної Ради.

 

Фракції "Батьківщини" та "Самопомочі" пропонували скликати позачергове засідання ВР, аби скасувати е-декларування для громадянського сектора ще до 1 квітня, – їхньої ініціативи не підтримали, повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Нагадаємо, у середу європейський комісар з питань політики розширення Йоганнес Ган заявив про порушення Україною своїх зобов'язань щодо недопущення е-декларування активістів та відхід від євроінтеграційного курсу.

 

29.03.2018