Приміський поїзд зійшов з рейок через розкрадену колію.

 

Учора, 27 березня, о 15:20 на 20 км перегону Гусятин – Копичинці на Тернопіллі зійшли з рейок два вагони приміського дизель-поїзда №6285 Гусятин – Чортків, інформує прес-служба Укрзалізниці.

 

За висновками експертів, причиною аварії стало втручання сторонніх осіб у роботу залізниці, тобто розкрадання рейок.

 

«Вагони поїзда зійшли з рейок унаслідок викрадення злодіями матеріалів верхньої будови колії (рейки, шпали, кріплення). Про факт незаконного втручання в роботу залізниці повідомили прокуратуру та Службу безпеки України. За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

 

Внаслідок інциденту ніхто з пасажирів та працівників залізниці не постраждав. Пасажирів поїзда було доправлено за місцем призначення. Спецпідрозділи Львівської залізниці оперативно провели аварійно-відновлювальні роботи. Близько 21 год. 27 березня рух дільницею було відновлено», – ідеться в повідомленні.

 

Поїзд курсує по вівторках і п'ятницях і проїжджає через станції в населених пунктах Гусятин, Чабарівка, Васильківці, Круглець, Коцюбинці, Копичинці, Котівка, Гадинківці, Вигнанка, Чортків: 14:25 відправляється з Гусятина і 15:10 має прибути в  Копичинці.


Приміське залізничне сполучення Тернопілля. Мапа УЗ.

 

Загалом з початку 2018 року зафіксовано 916 випадків незаконних втручань у роботу залізниці, затримано 286 осіб, додали в прес-центрі УЗ.

28.03.2018