Гройсман доручив перевірити торговельні центри на безпеку.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Міністерству внутрішніх справ України, Держслужбі України з надзвичайних ситуацій спільно з іншими органами влади розпочати масштабну перевірку безпеки шкіл, дитсадків та інших місць масового перебування людей.

 

Про це Гройсман сказав на засіданні уряду в середу, повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Сьогодні ми даємо від уряду доручення МВС, Держслужбі з надзвичайних ситуацій спільно з іншими органами влади, місцевими органами влади розпочати масштабну перевірку торговельних центрів, кінотеатрів... шкіл, садків, дитячих клубів – усіх тих місць, де перебувають люди", – сказав голова Кабміну.

 

Прем'єр зазначив, що деякі власники розважальних і торговельних центрів з метою економії нехтують вимогами пожежної безпеки. "Має бути жорстка система контролю. Не тоді, коли сталося, розслідувати. А зробити все, щоб не сталося трагедій, особливо в місцях масового перебування людей", – зазначив прем'єр.

 

Гройсман також доручив ДСНС сформувати публічний реєстр відповідності перевірених об'єктів. "Я думаю, через місяць ми зробимо публічною інформацію за підсумками перевірок", – додав він.

 

Прем'єр закликав власників об'єктів, не чекаючи перевірок, підлаштувати свої будівлі до вимог відповідних норм.

 

Голова уряду також висловив співчуття росіянам через пожежу в торговельному центрі у Кемерові.

 

28.03.2018