"Газпром" заявив делеґації "Нафтогазу", що не платитиме $2,6 млрд.

 

Російська компанія "Газпром" заявила про те, що не відновлюватиме постачання газу в Україну на основі рішення Стокгольмського арбітражу, а також не виплачуватиме 2,6 млрд дол. на користь "Нафтогазу".

 

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті "НАК.

 

"Нафтогаз України" та російський "Газпром" зустрілися минулого тижня, щоб обговорити наступні кроки після рішень Стокгольмського арбітражу за двома великими справами. На цій зустрічі "Газпром" зазначив, що російська газова монополія відмовляється відновлювати постачання газу до України і відмовляється підтвердити, що сплачує 2,6 млрд дол.", – повідомили у "Нафтогазі".

 

При цім російська компанія запропонувала змінити контракти або припинити їхню дію, щоб не виконувати рішення трибуналу.

 

"Обидві пропозиції прямо суперечать рішенням, наданим Стокгольмським трибуналом. "Нафтогаз" вважає цю позицію неприйнятною і відхилив пропозиції Газпрому", – відрубали в НАК.

 

"Відмова "Газпрому" виконувати чинні рішення авторитетного міжнародного арбітражу в комерційних справах ставить під сумнів довіру до цієї компанії як до партнера європейської газової галузі. А невиплата присуджених трибуналом коштів свідчить про високу ймовірність невиконання "Газпромом" контрактів і щодо інших контрагентів», — прокоментував головний комерційний директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко.

 

27.03.2018