РФ пригрозила відповісти Україні на видворення дипломатів.

 

Росія заявила про те, що після оголошення Україною рішення вигнати 13 дипломатів зі своєї території офіційна Москва зберігає право на дії у відповідь.

 

Про це йдеться в повідомленні на сайті посольства РФ в Україні.

 

"МЗС України нотою поінформувало посольство про те, що 13 дипломатів, які працюють у російських закордонних представництвах в Києві, Одесі, Львові та Харкові, оголошено персонами non grata нібито за "діяльність, несумісну з дипломатичним статусом". Насправді ж правдиві причини такого рішення було розкрито в озвученій Президентом України Петром Порошенком заяві про те, що таку акцію здійснено українською стороною на знак "солідарності з британськими партнерами і трансатлантичними союзниками в координації з країнами ЄС" в руслі так званої "справи Скрипаля", – узріло посольство.

 

"З прикрістю констатуємо, що українське керівництво без урахування реального стану справ підтримало інспіровану Лондоном провокаційну кампанію, спрямовану на нагнітання напруги і розкручування конфронтаційної спіралі. Біля її основи лежить безпідставне твердження британського прем'єра Терези Мей про нібито "високу ймовірність" причетності Москви до отруєння Сєрґєя Скрипаля та його дочки", – йдеться в заяві.

 

"Недружній крок Києва неминуче ускладнить перехід діалогу між Росією і Україною у конструктивне русло і, вочевидь, не сприятиме нормалізації відносин між ними. Відповідальність за наслідки ляже на українську сторону. Росія залишає за собою право на дії у відповідь", – зазначено в повідомленні.

 

27.03.2018