Клімкін запропонував подискутувати про перехід на латиницю.

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін запропонував українцям подискутувати про перехід на використання латиниці поряд із кирилицею.

 

 

Клімкін подав таку ідею на своїй сторінці у twitter після розмови з європейськими інтелектуалами та політиками щодо долі центральноєвропейського реґіону.

 

"Розмовляли разом з представниками країн Центральної Європи про долю реґіону та роль України в центральноєвропейській спільноті. Серед співрозмовників – журналісти, письменники, колишні політики. Дискусія була глибокою та потрібною. Вважаю, що ми дійсно мало уваги приділяємо нашій реґіональній динаміці", – прокоментував Клімкін.

 

"Я абсолютно переконаний, що Центральна Європа може повністю відродитися лише після звільнення України від пострадянськості. Лише в такому разі це буде цілісний, самодостатній та успішний проект", – вважає міністр.

 

Павло Клімкін додав, що найцікавіше було "за лаштунками".

 

"В дружній розмові історик та журналіст з Польщі Зємовіт Щерек запитав, чому б Україні не ввести поряд з кирилицею латиницю. Наша мета – формування української політичної нації, тому маємо працювати на те, що нас об’єднує, а не роз’єднує. З іншого боку, чому б не подискутувати? Яка ваша думка про це? Очікую на цікаві коментарі", – запропонував Клімкін.

 

27.03.2018