Луценко заявив про перевірку контактів Медведчука та Савченко.

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про те, що правоохоронні органи перевіряють інформацію про зв'язки між Надією Савченко та Володимиром Рубаном, заарештованими у справі про підготовку терактів і державного перевороту, а також лідером руху "Український вибір" Віктором Медведчуком.

 

Про це Луценко сказав в ефірі телеканалу ICTV.

 

"У нас є запитання до діяльності "Українського вибору" як центру антиукраїнської пропаганди. За два тижні до подій із затриманням Рубана та Савченко СБУ, військова прокуратура та кримська прокуратура ліквідували декілька антиукраїнських кубел, які за гроші Москви (які ми вилучили), за планами Москви (які ми також із завданнями вилучили) в Дніпрі, Харкові, Львові, Київській та Миколаївській областях організували підривну діяльність на території України... Центром таких дій, за багатьма даними, може бути партія, яка називається "Український вибір", яку очолює пан Медведчук. І ми дійсно цим займаємось понад рік", – прокоментував Генпрокурор.

 

"Друга частина – серйозніша, це ймовірна причетність самого пана Медведчука до діяльності і Рубана, і Савченко. Ми вивчаємо їхні ймовірні контакти", – додав Юрій Луценко.

 

Зі слів Генпрокурора, правоохоронні органи прекрасно розуміють, що Рубан і Савченко, "навіть якби їм вдалося завербувати цілий полк спецназу, не могли б діяти окремо від якогось глобальнішого плану".

 

"Ймовірно, теракт в центрі столиці мав би потягнути за собою наступ російсько-терористичних військ, в обозі яких рухався би наш "леґітимний" Віктор Янукович. Те, що є якийсь глобальний план зі зміни, усунення конституційного ладу в Україні, я упевнений, він існує. І ми шукаємо цей мозковий центр", – підкреслив Луценко.

 

27.03.2018