Мешканці Кемерово влаштували мітинг у зв’язку з пожежею в ТРЦ.

Кілька тисяч учасників акції вимагали відставки місцевої влади.

 

 

 

Зранку у вівторок, 27 березня, кемеровчани вийшли на стихійний мітинг до будівлі обласної адміністрації через пожежу в ТРЦ «Зимова вишня», внаслідок якої, за офіційними даними, загинули 64 людини. За приблизними підрахунками журналістів місцевих ЗМІ на акції були присутні щонайменше чотири тисячі осіб.

 

Містяни вимагати від влади розповісти правду про пожежу, багато хто не вірить в офіційно оприлюднене число жертв трагедії. Інші висловлюють невдоволення тим, що на гасінні пожежі працювало замало рятувальників. Про це повідомив російський телеканал «Дождь».

 

Учасники мітингу розповідали свої особисті історії та повідомляли, що їх не пускали рятувати власних дітей. Присутні вимагали, щоб до них вийшов губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв, а також президент РФ Володимир Путін, котрий прилетів цього ж дня до Кемерово вранці. Вони також закликали розповісти правду про страшну трагедію, яка сталася 25 березня, оскільки інтернеті курсує інформація про те, що загиблих було в рази більше за офіційні цифри. Учасники, зокрема, скандували: «Правду!», «Злодії!», «Де Тулєєв?», «Скільки жертв?», «Всіх під суд».

 

Коли до присутніх вийшов віце-губернатор Кемеровської області Сергій Цивільов, натовп зустрів його криками «Правду!», «У відставку!», «Вбивці!».

 

Відомо, що президент Росії Володимир Путін рано вранці у вівторок прилетів до Кемерово через півтора дня після перших повідомлень про пожежу в торгово-розважальному центрі «Зимова вишня». У ході наради в Кемерові, присвяченій ліквідації наслідків пожежі в ТРЦ, шеф Кремля обурено заявив:  «Що у нас відбувається? Адже це не бойові дії, не викид метану на шахті несподіваний. Люди прийшли відпочивати, діти. Ми говоримо про демографію та втрачаємо стільки людей через що? Через злочинну недбалість, через нехлюйство».

 

З 27 березня в Кемеровській області Росії оголошено триденну жалобу за загиблими під час пожежі в ТРЦ «Зимова вишня». 

27.03.2018