В аеропорту урочисто зустріли літак з Ґданська та провели літак в Дортмунд.

 

Сьогодні, 26 березня, у львівському аеропорту відбулась офіційна церемонія з нагоди відкриття нових авіасполучень Львів-Ґданськ, Львів-Катовіце та Львів-Дортмунд авіакомпанії WizzAir, інформує прес-служба Львівської міськради.

 

На цю подію з м. Ґданська та Поморського воєводства прилетіла делегація на чолі з президентом міста та владою воєводства.

 

Відбулось урочисте перерізання стрічки, зустріч літака з Ґданська водяною аркою, презентація аеропорту м. Ґданськ.

 

«Лише 60 хв – і ми у Львові. Для Польщі і Європи Україна завжди була частиною Європи, чекаємо лише формального підтвердження в документах. Україна є лідером щодо адаптації вимог ЄС. Бажаємо терпеливості, бо сила держави – це сила локальної демократії та розвитку. Хочемо, щоб вся влада була більше передана в місцеві органи. Львів зі своїм розвитком і динамічним мером є цьому найкращим підтвердженням», – зазначив президент міста Ґданська Павел Адамовіч.

 

«Зараз це зближення, ця швидша подорож дозволить нам ще сильне розвивати співпрацю не лише місцеву, а й економічну, господарську, інвестиційну, культурну та важливих закладів академічних. Львів дуже швидко розвивається, тут велика культурна пропозиція, і це підстава, щоб поляки це місто відвідували. Багато років маємо досвіду щодо використання коштів Унії, можемо цим досвідом поділитись, очікуємо, що скоро Україна буде в складі ЄС. Зараз на Помор’ї перебуває багато українців, хочемо про це говорити з владою міста, щоб якнайкращі умови вони мали у нас», – сказав, своєю чергою, Павел Орловський, заступник маршалека Поморського воєводства.

 

«Це можливість мати тіснішу співпрацю і творити завтрашній день Європи. Є чому повчитись одне в одного. Тішимось, що Wizz Air виконує свої обіцянки. Торік ми прийняли 2,5 млн гостей – це прекрасна можливість для розвитку туристичного кластера і всіх суміжних галузей. Бажаю аеропорту розвитку», – сказав Андрій Садовий, міський голова Львова.

 

Гендиректор львівського аеропорту Тетяна Романовська нагадала, що завтра, 27 березня, стартує сполучення Львів-Ольштин, ще 2 рейси будуть додані у зимовому розкладі, відтак Львів і Польщу з’єднають 10 маршрутів.

 

Окрім прибуття літака з Ґданська, літній сезон у Міжнародному аеропорту Львів ім. Данила Галицького відкрив новий рейс Львів-Дортмунд авіакомпанії Wizz Air.

 

«Традиційно для нашого летовища з перших рейсів починається добре завантаження літаків: вчора із Дортмунда прибуло 164 пасажири, а відлетіло – 134», – зазначила Тетяна Романовська.

26.03.2018