Україна виганяє 13 російських дипломатів.

 

Офіційний Київ спровадить із території України 13 російських дипломатів із солідарності з Великою Британією та країнами Заходу.

 

Про це повідомив Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

 

"У відповідь на цинічну хімічну атаку в Солсбері (Велика Британія) Україна у дусі солідарності з нашими британськими партнерами та трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС ухвалила рішення про видворення з української території 13 російських дипломатів із тих небагатьох, що залишилися", – повідомив голова держави.

 

"Росія вкотре підтвердила своє зневажливе ставлення не лише до суверенітету незалежних держав, а й до цінності людського життя. Україна відчуває це щодня в окупованому українському Криму та на Донбасі", – прокоментував Порошенко.

 

Президент заявив, що важливо не обмежуватися символічними жестами.

 

"Наступний крок – збільшення ціни для Москви за вчинені міжнародні злочини, включно через посилення персональних, фінансових та економічних санкцій. Наша спільна відповідь Кремлю і надалі має бути рішучою та жорсткою для недопущення нових людських трагедій та забезпечення поваги до норм міжнародного права", – підкреслив Президент.

 

26.03.2018