Leopolis Jazz Fest триватиме з 27 червня до 1 липня.

 

Відомі шість з десяти хедлайнерів: до вже раніше анонсованих Маркуса Міллера, Ларса Даніельссона, Джиммі Каллема та Стефано Боллані додалися пара Лі Рітенур - Дейв Грусін та Роберт Гласпер.

 

 

Цьогоріч Leopolis Jazz Fest триватиме у Львові 4 дні – з 27 червня до 1 липня включно. Сцени як завше встановлять на площі Ринок, біля палацу Потоцьких та в Парку культури і відпочинку, повідомляють організатори. Послухати музику на перших двох локаціях можна буде безкоштовно.

 

Відомі шість з десяти хедлайнерів: до вже раніше анонсованих Маркуса Міллера, Ларса Даніельссона, Джиммі Каллема та Стефано Боллані додалися пара Лі Рітенур - Дейв Грусін та Роберт Гласпер.

 

Отож, 28 червня, в четвер, на основній сцені фестивалі виступатиме видатний ф'южн і джаз-гітарист Лі Рітенур у компанії десятикратного володаря Греммі композитора Дейва Грусіна, басиста Мелвіна Лі Дейвіса і барабанщика Уеса Рітенура.

 

У той же день відбудеться виступ Роберта Гласпера з новим андеграундним проектом R+R=NOW (Reflect + Respond = Now) за участі Крістіана Скотта, Теріса Мартіна, Деріка Ходжа, Тейлора МакФерріна і Джастіна Тайсона.

 

1 липня, в неділю, на сцені у Парку культури буде виступати дворазовий володар Греммі мультиінструменталіст Маркус Міллер.

 

Одним із хедлайнерів фестивалю стане італійський піаніст Стефано Боллані, який 1 липня виступить з презентацією власного гурту QUE BOM.

 

В четвер, 27 червня публіку на фестивалі у Львові потішить відомий британський піаніст і композитор Джеймі Каллум, який завоював два «Золотих глобуси», три премії Brit, три SonyRadio та багато інших.

 

Окрім цього, 29 червня (п'ятниця) очікують виступу на львівській сцені шведського контрабасиста, мультиінструменталіста Ларса Даніельсона, який презентує унікальну програму та виконає її спільно з Академічним симфонічним оркестром INSO-Львів.

 

Суботні, традиційно найбільш топові виконавці ще не названі, вакантними залишаються ще по одній позиції в середу (19:00) і п'ятницю (21:00).

 

Традиційно протягом двох днів на Leopolis Jazz Fest працюватимуть 4 вуличні майданчики, де молоді музиканти зможуть ознайомити гостей фестивалю зі своєю творчістю. Зареєструватися можна до 15 червня на сайті фестивалю.

 

Leopolis Jazz Fest (до 2017 року – Alfa Jazz Fest) – популярний червневий міжнародний джазовий фестиваль, що відбувається просто неба у Львові з 2011 року. 2016 року львівський фестиваль джазу визнали одним із найкращих у Європі.

26.03.2018