Торік 331 людина виїхала з області на постійне проживання за кордон.

 

На Львівщині зростає кількість осіб, які клопочуть про виїзд за кордон на постійне місце проживання, – протягом 2017 року було оформлено 331 такий дозвіл, розповіла керівниця Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області Іванна Іваночко, передає ЛП.

 

Мешканці області, які хочуть виїхати на проживання за кордон, надають перевагу США (111 осіб), Німеччині (52), Ізраїлю (33), Польщі (22 особи), Росії (16).

 

Іванна Іваночко розповіла і про ситуацію із трудовою міграцією.

 

«Після набуття Україною статусу безвізової держави з країнами-членами ЄС Львівщина, як прикордонний регіон, зіштовхнулася з проблемою масового оформлення громадянами біометричних паспортів для виїзду за кордон. Насамперед – з метою трудової міграції. Таке явище має різнобічний вплив на суспільство: з одного боку, зменшує напругу на ринку праці, сприяє підвищенню добробуту багатьох сімей, є джерелом валютних надходжень, з іншого – спричиняє дефіцит у деяких галузях та регіонах та негативно позначається на сімейних стосунках, у вихованні дітей», – зазначила вона.

 

За її словами, торік у Львівській області оформлено 379 тис. 597 паспортів громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм. Приблизно третину з них оформлено в терміновому режимі – 105 тис. 187 паспортів.

26.03.2018