СБУ почала справу проти Портнова через державну зраду.

 

СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею "державна зрада" щодо колишнього першого заступника голови Адміністрації Президента часів Януковича Андрія Портнова.

 

Про це у Facebook повідомив народний депутат, екс-заступник голови СБУ Андрій Левус.

 

"СБУ розпочала провадження щодо Портнова за статтею "державна зрада". Слідчий відділ Головного управління СБУ в АР Крим уже веде досудове розслідування у справі про "державну зраду", а відповідні відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань", – написав парламентар. 

 

На переконання Левуса, Портнов і тепер становить загрозу українській незалежності".

 

"Не так давно з’явився в ефірі телеканалу ZIK, розхитуючи внутрішню ситуацію своїми заявами", – нагадав Левус.

 

Він підкреслив, що колишній перший заступник голови Адміністрації Президента Андрій Портнов, імовірно, причетний до окупації Росією частини території України. Про це свідчить запис телефонної розмови між радником президента РФ Сєрґєєм Ґлазьєвим та головою Верховної Ради АРК самозванцем Владіміром Константіновим, що була зафіксована українською розвідкою 1 березня 2014 року.

 

"Під час розмови Ґлазьєв повідомляє про необхідність прийняття Верховною Радою АРК постанови, яку підготував Портнов – український юрист, екс-заступник глави Адміністрації Президента", – написав Левус.

 

Аґенція Укрінформ нагадує, що прокуратура Криму перевіряє причетність екс-чиновника Адміністрації Президента Віктора Януковича Андрія Портнова до постанови Верховної Ради Криму під час початку російської окупації півострова.

 

Прокурори під час засідання Оболонського суду у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича оприлюднили записану 1 березня 2014 року українською розвідкою розмову між радником президента РФ Сєрґєєм Ґлазьєвим і якимось "Володимиром Андрійовичем". У розмові Ґлазьєв повідомив співрозмовнику, що Верховна Рада АРК має ухвалити якусь постанову, яку підготував Андрій Портнов. Він каже, що потрібно ухвалити цей документ, "щоб було зрозуміло, що не вся Україна прямо-таки хоче підписувати угоду про асоціацію з Євросоюзом".

 

26.03.2018