Порошенко відрекомендував нового голову ОДА.

 

Президент України Петро Порошенко відрекомендував у Луцьку нового голову Волинської обласної державної адміністрації Олександра Савченка.

 

Про це президент повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

"На різних стадіях реалізації перебуває низка амбітних проектів: створення курорту державного значення «Шацьк», завершення реконструкції дороги «Устилуг–Луцьк–Рівне», облаштування міжнародного пункту пропуску «Адамчуки–Збереже», впровадження в межах області сучасних технологій у галузі поводження з відходами та будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів тощо. Впевнений, що із цими завданнями новий голова Волинської ОДА Олександр Ілліч Савченко впорається", – написав Порошенко.

 

Він також відзначив, що Волинська область демонструє стабільні результати економічного розвитку, зокрема в дорожній галузі.

 

Зокрема, капітально відремонтовано автомобільну дорогу «Луцьк–Радехів–Львів», на що витрачено понад 400 мільйонів гривень понадпланових митних доходів.

 

Укрінформ нагадує: до цього Волинську ОДА очолював Володимир Гунчик, який був призначений на посаду в липні 2014 року.

 

Олександр Савченко народився 5 серпня 1957 року на Кіровоградщині. Закінчив Кіровоградський інститут сільськогосподарського машинобудування, Українську академію внутрішніх справ.

 

З 1984-го по 2005 рік проходив службу в органах внутрішніх справ України. Потім обіймав керівні посади у правоохоронних органах – від директора департаменту служби охорони до заступника міністра внутрішніх справ України.

 

З 2012-го по 2014 рік працював помічником-консультантом народного депутата Віктора Развадовського, а в наступні два роки був директором департаменту в НАК «Нафтогаз України».

 

У 2017 році обіймав посаду першого заступника голови Київської обласної державної адміністрації.

 

23.03.2018