Ryanair офіційно заявив про вихід на український ринок.

 

 

Ірландська бюджетна авіакомпанія Ryanair офіційно оголосила про вихід на український ринок перевезень. Лоукостер літатиме з Києва та зі Львова: перший рейс із аеропорту "Бориспіль" буде 30 жовтня, а з аеропорту ім. Данила Галицького – 31 жовтня.

 

Про це оголосив на прес-конференції головний виконавчий директор ірландської авіакомпанії Майкл О’Лірі, повідомляє lowcost.com.ua. У презентації також узяли участь президент України Петро Порошенко та посадовці Міністерства Інфраструктури.

 

Напрямки Ryanair з українських міст:

 

Львів – Краків

Львів – Варшава

Львів – Дюссельдорф

Львів – Меммінґен

Львів – Лондон

 

Київ – Барселона

Київ – Братислава

Київ – Вроцлав

Київ – Варшава

Київ – Краків

Київ – Познань

Київ – Гданськ

Київ – Вільнюс

Київ – Стокгольм

Київ – Лондон

 

За перший рік Ryanair розраховує перевезти один мільйон українців. "Я отримав інформацію від авіакомпанії. На початку ціна буде по 10 євро. Вони відкриють 10 рейсів з Києва та 5 – зі Львова. Середня вартість квитка для українців буде 40 євро. У перший рік роботи вони планують перевезти 1 млн пасажирів", – сказав під час презентації Петро Порошенко.

 

Він висловив сподівання на те, що ірландська компанія стрімко розвиватиметься в Україні. "Я шкодую, що перші рейси будуть тільки у жовтні. Тому що для рейсів в Україні потрібно купити літаки", – сказав він, згідно з УНІАН.

 

Чутки про вихід ірландської авіакомпанії в українське небо почали ширитися ще у липні 2016 року, а 15 березня 2017-го на прес-конференції в Києві комерційний директор Ryanair Девід О’Брайан оголосив про початок перельотів з України, квитки з України в Європу та Велику Британію.

 

Втім, уже 10 липня 2017 року на корпоративній сторінці Ryanair з’явилася новина про відміну запланованого на осінь виходу на український ринок у зв’язку із відмовою керівництва аеропорту "Бориспіль" підписувати договір на узгоджених із Міністерством інфраструктури України умовах.

 

Згодом переговори відновилися. 21 лютого літак Boeing 737-8AS авіакомпанії Ryanair з бортовим номером EI-DLE , що прямував із Дубліна, здійснив посадку в міжнародному аеропорту “Бориспіль”. Зважаючи на те, що цей літак використовується в корпоративних цілях, оглядачі припустили – переговори зрушили з місця.

 

21 березня з’явилася неофіційна інформація про нові маршрути ірландської авіакомпанії з України.

 

23.03.2018